Casper De Buysscher was heel dicht bij een doelpunt op Sparta Petegem. Zijn gelijkmaker werd wegens buitenspel afgekeurd en doelman Vandenbossche verhinderde in de slotfase zijn aansluitingstreffer.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok naar Sparta Petegem, dat in een penibele situatie verkeert. De ploeg die 2 seizoenen terug nog kampioen speelde en vorig jaar vice-kampioen werd, stond voor de match op een met KM Torhout gedeelde laatste plaats. Voor de thuisploeg was het toch met het mes op de keel, terwijl KSVO na een mooie reeks rustig kon toeleven naar deze derby.

KSVO zonder Lorenzo Heirwegh

Geen Lorenzo Heirwegh bij KSVO. De Oudenaardse kapitein kwetste zich donderdagavond op training en staat even aan de kant. Hij werd in de basis vervangen door Matt Demets.
Sparta Petegem miste de geschorsten Sam Blancke en Emile Steyaert. Ook Arthur Dhulster viel uit op training. Op de Petegemse bank zagen we zowaar de plotse verrijzenis van de broertjes Anton en Rienes Van Borm.

Gecontesteerde strafschop

Onder een dreigende grijze hemel zorgde KSVO voor het eerste gevaar. Cnudde kwam na wat gepingel in de zestienmeter wat gelukkig in balbezit en trapte meteen op doel. Vandenbossche ging echter goed plat. Aan de overkant stuurde Joye Berwouts in het straatje. Verbrugge redde met een knappe voetveeg. Petegem zette KSVO dan een tijdje vast, zonder doelgevaar… tot een schot van Berwouts werd afgeblokt door Van Herreweghe. Het leek op gezichtsbescherming, maar de ref was onverbiddelijk. Hij wees naar de stip en negeerde het Oudenaardse protest. Berwouts plaatste ijzig kalm Verbrugge op het verkeerde been en bezorgde zo zijn ploeg een geweldige opsteker (1-0). De groenzwarten kropen meteen in de egelstelling. KSVO kreeg een vrije trap op een interessante plaats. Demets draaide die net naast de verkeerde kant van de paal. Even later zorgde Demets opnieuw voor gevaar. Hij kneep van op de rechterflank naar binnen en haalde verrassend uit. Tom Vandenbossche kon er nog net de vingertoppen tegen zetten. Rusten werd gedaan met een 1-0 tussenstand.

Joye haalde in de 2de helft de trekker over

Gilles Van Herreweghe bleef in de kleedkamer en werd als rechtsachter vervangen door de jonge Gaëtan D’Hondt. KSVO trok meteen op zoek naar de gelijkmaker en Cnudde soleerde door de thuisverdediging. Hij werd nog net afgeblokt. Ook Van Meenen infiltreerde knap in de zestienmeter, maar meer dan een hoekschop haalde hij er niet uit. Iets voor het uur leek de gelijkmaker dan toch een feit, toen Cnudde De Buysscher door het centrum loodste. Casper maakte het beheerst af, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. De regen viel ondertussen met bakken uit de lucht en het veld lag er plots een stuk gladder bij, wat het combineren niet ten goede kwam. Toch was het KSVO dat opnieuw een grote mogelijkheid kreeg. Van Meenen vond met een knappe voorzet de inlopende Cnudde die in 1 tijd nipt naast knalde. De Oudenaardse storm leverde dus geen gelijkmaker op en ging wat luwen. Petegem vocht nu voor elke morzel grond en dat gebeurde wel eens met de grove borstel, getuige een handvol gele kaarten in de 2de helft. Een kwartier voor affluiten kreeg Petegem op een heel interessante plaats een vrije trap en was het alarmfase rood voor KSVO, want de thuisploeg heeft met Joye een specialist in huis lopen. Een keiharde trap week even af in de muur en Verbrugge kon de bal enkel nog wat beroeren: 2-0. Leleu probeerde het dan met extra aanvallende kracht en De Buysscher was heel dicht bij de aansluitingstreffer. Vandenbossche redde alweer knap in hoekschop. Het was meteen de laatste kans in deze wedstrijd, want de Spartanen tikten de laatste minuten rustig uit. KSVO lag tegen het canvas en dat was al geleden van 24 september, toen het in eigen huis verloor van Voorde-Appelterre.

Wedstrijdinfo:

Sparta Petegem:
Vandenbossche, Ameys, Willemyns (86’ Goemaere), Dhont Preben, Vercruysse, Beshliaha, Maes, van Steenkiste, Joye Luckx (72’ Anton Van Borm) en Berwouts

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (46’ D’Hondt Gaëtan), Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (86’ Martens), Cnudde (76’ Vandenborre), Demets (76’ Mézine), Van Meenen en De Buysscher

Doelpunten:

21’ 1-0 Berwouts (penalty)
75’ 2-0 Joye

Gele kaarten:

Berwouts, Ameys, Beshliaha, Maes, Anton Van Borm (KFCSP), Van Herreweghe, Jourquin en De Waele (KSVO)

Wedstrijdleiding:

Ref:
Florian Stove; AR1: Vincent Detremmerie; AR2: Bart Berckvens